Visie

Wij dromen van het maken van waardevolle plekken in harmonie met mens en omgeving, van een wereld die het doorgeven waard is.
 
Wij geloven in de verbindende kracht van onze architectuur. Het versterken van de intrinsieke kwaliteiten van de plek vormt hierbij de basis. Ingetogenheid, continuïteit en trefzekerheid de grondslag. En een integraal en duurzaam ontwerp het uitgangspunt.
 
Wij vormen zo aantrekkelijke omgevingen die men langdurig waardeert en koestert.

Waarden

Wij zijn begaan met de wereld. We zien het als onze verantwoordelijkheid om de wereld om ons heen te koesteren en als goed voorouderschap om architectuur na te laten die generaties en trends overstijgt.
 
Wij zijn contextbewust. Wij vinden onze inspiratie in de karakteristieken en kwaliteiten van de omgeving, de gebruiker, de historie en de toekomst. Met gevoel voor de essentie van de plek, streven we naar architectuur die haar omgeving waardevoller maakt.
 
Wij zijn zorgvuldig en trefzeker. Wij zijn onafhankelijke denkers die opereren op het snijvlak van grondige analyse en creatieve intuïtie en komen tot weloverwogen keuzes en doordachte oplossingen.
 
Wij zijn makers. Wij geloven in integraal ontwerpen; in vakmanschap. Door de schalen heen, van stad tot huisnummer, streven wij naar het maken van intelligente structuren, kwalitatief hoogwaardige gebouwen, puur materiaalgebruik en doordachte detaillering.
 
Wij zijn vormgevers. Wij vinden schoonheid in het maken van eigenzinnige maar ingetogen architectuur die langdurig standhoudt in de omgeving en tijd.
 
Wij zijn één team. Samenwerking, sensitiviteit en betrokkenheid zit in onze genen en vormt al generaties lang de basis voor het werken met elkaar, onze partners en opdrachtgevers.

Symposium


Sinds 1937

Het verhaal van Bedaux de Brouwer Architecten is ontegenzeglijk verbonden met het ononderbroken bestaan en de voortdurende aanwezigheid van de familie Bedaux, sinds oprichter Jos. Bedaux in 1937 zijn architectuurpraktijk begon in zijn zelf ontworpen huis annex kantoor in Goirle.
 
De architectuur van Jos. Bedaux reikte van een moderne interpretatie van traditionalisme tot een modernisme in traditionele materialen. In bijna al zijn werk prevaleert beslotenheid boven openheid en transparantie. Deze eigenschap, die verband houdt met focus op beschermende intimiteit, is nog steeds de basis voor de architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten.

Meer dan 150 werken van Jos. Bedaux zijn te vinden op deze website.


Profiel

Onverstoorbare architectuur
 
De projecten van Bedaux de Brouwer voegen zich geruisloos in hun settings. Ze zijn geen indringers maar voegen zich in hun gezelschap. In plaats van de buren te beconcurreren, bemiddelen de gebouwen; ze verstoren niet, ze hebben een kalmerende werking en komen daardoor vanzelfsprekend over.
 
Terugkeren naar de oorspronkelijke bedoeling door het aan te passen aan de hedendaagse eisen, aansluiten bij wat er is maar veranderen om het voort te laten bestaan, het is een tweeledige aanpak die samenvat hoe het bureau architectuur benadert. Of het daarbij gaat om de erfenis van het bureau of een houding ten aanzien van de stedelijke en natuurlijke landschappen, onze architectuur bevindt zich tussen aanpassing en behoud, terugbrengen en herzien, met als resultaat een verandering zonder verstoring.


Werkwijze

De consistentie van decennia van architectuur van Bedaux de Brouwer is mede bepaald door een uitzonderlijke trek die zowel in de architecten als hun werk is te vinden: loyaliteit. Deze loyaliteit behelst een standvastig beheer van de erfenis van het bureau en een trouw aan allerlei vormen, details, materialen en compositieprincipes die hun werking hebben bewezen, en die het bureau in de loop der tijd heeft verfijnd. De loyaliteit is tevens terug te vinden in de relatie tussen opdrachtgever en het bureau. Een grote groep terugkerende opdrachtgevers onderschrijft de fijne samenwerking met het bureau.
 
Bedaux de Brouwer Architecten heeft een groeiend besef van de ecologische impact van de wijze waarop we bouwen, hoeveel we bouwen, waar we bouwen en waarom we bouwen. Dit besef heeft het bureau aangespoord om kritischer te kijken naar de aard van de projecten die ze op zich willen nemen en hoe ze ontwerpen kunnen maken die genereus genoeg zijn om ook andere doelen en functies te dienen, en daarmee een langer leven kunnen hebben. Op deze manier probeert het bureau een gezondere balans te vinden tussen economie en ecologie.


Team

Fotografie portretten: Rogier Fokke / Lot de Pont


Prijzen

Bedaux de Brouwer Architecten is benoemd tot 'Architect van het Jaar 2022'. Mooie woorden van de jury: 'Een groot vakmanschap. Werk met een enorme intelligentie. Architectuur die zich altijd bescheiden opstelt naar zijn omgeving, maar tegelijkertijd wel zijn plek in durft te nemen.' Erg eervol!

Bekijk artikel Architectenweb
Groninger Architectuurprijs 2022
BNA Beste Gebouw van het Jaar 2022
Fritz Höger Preis
Herengracht Industrie Prijs 2018
Eervolle vermelding BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018
StiB Award 2017
Reynaers Projectprijs 2016
Welstandsprijs Breda 2016
Beste Gebouw van het Jaar 2015
Nominatie Mies van der Rohe Award 2015
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2014
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2014
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2012
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2012
Reynaers Projectprijs 2011
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2010
Architectuurprijs BNA Midden-Brabant 2010
BNA Gebouw van het jaar Regio Zuid 2008
Nationale Betonprijs 2007
Nominatie Mies van der Rohe Award 2007
BNA Gebouw van het jaar Regio Zuid 2006
FGH Vastgoedprijs 2004
Bronzen Bever 1991 en 1995

Publicaties

Strijp R in Vorteile
Were Di in ArchitectuurNL
Villa Kamperland in Black. Architecture in Monochrome.
Speciale editie de Architect: Post Piraeus
Kantoor AVEC in Architectenweb magazine
Wibautstraat in Het Parool
Brouwhuis in Arquitectura Y Diseno
Villa Rotonda in Petersen magazine
Houtloods in Detail
Brouwhuis in Eigen Huis & Interieur
Duikklok in Vorteile
Brouwhuis in Bo Bedre
Villa Kamperland in BLACK Architecture
Woonhuis Bedaux-Nagengast in Volkskrant magazine
De Grote Brabantse Kunstkalender 2017
Cenakel in Brick - An Exacting Material

Monografieën

Bedaux de Brouwer Architecten
Jacq. de Brouwer
Jos. Bedaux
Peer Bedaux
Jos. Bedaux

Vacatures

Bedaux de Brouwer Architecten werkt vanuit de, door oprichter Jos. Bedaux ontworpen, Rijksmonumentale villa aan afwisselende projecten op verschillende schaalniveaus. Vanaf 1937 kent het bureau een continuïteit van hoge kwaliteit in ontwerp en uitwerking. Onze architectuur laat zich omschrijven als een mild, tijdloos modernisme, met oog voor mens en omgeving en is in de afgelopen decennia met vele architectuurprijzen bekroond en gepubliceerd.

Bedaux de Brouwer Architecten zoekt een administrateur

Wij zijn op zoek naar een allround administrateur als opvolger van onze collega die met pensioen gaat.

Taken en verantwoordelijkheden: 

De geboden functie is breed en omvat naast het zelfstandig voeren van de gehele financiële administratie ook een belangrijke rol in de project- en medewerkersadministratie. Daarnaast vervang je minimaal acht uur per week (in de regel op vrijdag) en tijdens vakanties de management assistente, waaronder het ontvangen van bezoek, de inkomende telefoongesprekken en algemene e-mails.

Profiel:
De vacature staat open voor kandidaten met ervaring en met minimaal een afgeronde MBO-opleiding tot bedrijfsadministrateur of vergelijkbaar en voor kandidaten met een afgeronde HBO-opleiding bedrijfseconomie of accountancy voor wie dit de eerste of tweede baan is. Vanzelfsprekend gaan we ervan uit dat je nauwkeurig bent, grote affiniteit hebt met cijfers en goed met Excel overweg kan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je proactief bent en zelf initiatief neemt om processen te verbeteren. Het betreft momenteel een functie voor 24 tot 32 uur per week.

Solliciteren?

Wil je graag werken in een professionele en vriendelijke organisatie en kun je zowel in teamverband als zelfstandig werken dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatiebrief en CV naar post@bedauxdebrouwer.nl onder vermelding van ‘Administrateur’. De vacature is actueel zolang deze online staat.
 

 

Bedaux de Brouwer Architecten zoekt een TU stagiair(e)

Wij hebben vanaf februari een plek voor een talentvolle en enthousiaste ontwerpstagiair(e). Als ontwerpstagiair(e) werk je binnen een team aan verschillende ontwerpfases, van tenders tot technische ontwerpen, zodat je op een breed vlak de praktijk leert kennen. We betrekken je bij de dagelijkse gang van zaken en je werkt op gelijkwaardige basis met onze collega’s. Afhankelijk van het project werk je aan deelstudies, deelontwerpen, visualisaties en presentaties. Aan het eind van de stageperiode heb je een duidelijk beeld van een toekomstige carrière bij ons kantoor.
 
Binnen ons kantoor werken we met verschillende programma’s. Tijdens je stage zul je onder andere in aanraking komen met Revit en BIM, Autocad, Sketchup, Photoshop, Indesign en Illustrator. Wil je een van deze programma’s beter leren beheersen? Dan kunnen we je daarbij ondersteunen.
 
Onze systematiek ondersteunt thuiswerken waar nodig. Wij zorgen in dat geval dat er voldoende en goede begeleiding is. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding.
 
Wat wij verder vragen:

  • Omwille van onze oriëntatie op de Nederlandse markt zijn we op zoek naar een stagiair(e) die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. Engelse taalvaardigheid is daarnaast een pre.
  • Onze voorkeur gaat uit naar stagiairs die momenteel studeren in de master aan de TU.
  • Een proactieve en professionele houding
  • Een scherp oog voor visuele esthetiek
  • Zelfstandig en gemotiveerd
  • Kritisch op een positieve manier

 
Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in de vacature en past jouw profiel bij onze uitvraag? Stuur dan je motivatie, CV en portfolio (max. 10 MB) naar post@bedauxdebrouwer.nl onder vermelding van ‘sollicitatie stagiair(e)’. 
 
De vacature is actueel zolang deze online staat.

BEDAUX DE BROUWER ARCHITECTEN

Stadhuisplein 75E
5038 TB Tilburg

T.  013 - 536 85 55
E.  post@bedauxdebrouwer.nl
W.  www.bedauxdebrouwer.nl