contactdown

Were Di Tilburg

Sportvereniging Were Di is gelegen in het voormalige Koningsoord, een landelijk gebied aan de oostzijde van Tilburg. In deze groene setting is gekozen het clubhuis een paviljoenachtige uitstraling te geven. Het gebouw staat op een sokkel die uitzicht biedt over het complex. Het gebouw is ontworpen in de gedachte van het circulaire bouwen: onderdelen zijn demontabel en geschikt voor hergebruik.

De opdracht voor het ontwerpen van het nieuwe clubhuis ten behoeve van omni vereniging Were Di in Tilburg is via een besloten prijsvraag verworven. In het gebouw zijn voorzieningen opgenomen voor de leden van de verschillende onderdelen van de vereniging, te weten: hockey, tennis, jeu-de-boules en beachvolleybal.

 

De opdrachtgever had een zeer hoge ambitie ten aanzien van Duurzaamheid. Daarnaast waren een gezellige sfeer en multifunctioneel gebruik belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp.

Om met de beperkte financiĆ«le middelen duurzaamheid en gezelligheid  te combineren is gekozen voor een heldere hoofdopzet van spanten, vervaardigd met een bouwsysteem van massief hout uit Oostenrijk. De constructie, gevel- en plafonddelen, binnenwanden en meubilair zijn uit hout vervaardigd. Het gehele gebouw is ontworpen in de gedachte van circulair bouwen, waarbij de verschillende bouwmaterialen in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Het clubhuis is geprefabriceerd en is binnen 3 maanden op de bouw geassembleerd. Het paviljoen is op een sokkel geplaatst waardoor het zich als uitkijkpost verheft boven de velden. Het uitkragende dak creƫert terrassen en beschutte plekken waar de leden kunnen genieten van de sportactiviteiten. De hoge ruimte en de houten spanten geven het clubhuis een karakteristieke gezellige sfeer.

 

gewonnen competitie

Projectgegevens
Opdrachtgever
Stichting Sportaccommodatie Were Di
Ontwerp
2012
Programma
Nieuwbouw clubhuis
Fotografie
Michel Kievits