contactdown

AVEC Tilburg

Het AVEC gebouw is onderdeel van het Tilburgse Veemarktkwartier, de stadszone voor muziek, creatie en innovatie, waar ruim 30 bedrijven zijn gevestigd. AVEC ontwerpt en ontwikkelt vernieuwende hobbyproducten in samenwerking met grote winkelketens in Europa, Amerika, Australië en Azië.

 

Bedaux de Brouwer Architecten is benaderd om het nieuwe kantoor en showroom voor AVEC te ontwerpen. Het gebouw is ontworpen als stadse vitrine. Een showroom waarin de gehele dynamische maak- en ontwerpwereld van AVEC wordt geëxposeerd aan de passant. Anderzijds hebben medewerkers een panoramisch zicht op de aanliggend historische binnenstad.

“Wij hebben de wens van AVEC, een open en modern kantoor, redelijk letterlijk genomen. Het is een open vitrine geworden, waardoor de interactie tussen buiten en binnen is gemaximaliseerd. Het gebouw is een vitrine die ’s avonds oplicht als een lampion. Een vitrine, waardoor de binnenwereld van het ontwerp- en ontwikkelbedrijf zich toont aan de Tilburgse binnenstad.”

Materialen, kleuren, kaders en lijnen zijn tot een minimum beperkt wat resulteert in een strak gedetailleerd gebouw dat een rustige, bijna serene achtergrond vormt voor het uitgesproken interieurontwerp van i29. Het antracietkleurige gevelmetselwerk is afgestemd op het kleurgebruik van de naastgelegen Tilburgse Poptempel 013 waardoor het, verbonden door de parkeergarage, een tweede kopstuk vormt.

Zicht vanaf de Veemarktstraat

Een vitrine voor creativiteit

Architectenwebmagazine
Zicht van boven op de Veemarktstraat
Avec met het naastgelegen ABN-Amro gebouw ontworpen door Jos. Bedaux 1975
Zicht op de Sint-Jozefkerk
Projectgegevens
Opdrachtgever
Van de Ven Bouw en Ontwikkeling
Ontwerp
2014
Interieur
i29 Interior Architects
Fotografie
Michel Kievits
Foto 6,7,8
Ewout Huibers