contactdown

Woonhuis Zeist

In een bosrijke villawijk aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontwierp Bedaux de Brouwer Architecten een woning met kantoor aan huis voor een gezin met kinderen. De wens van de opdrachtgever was een ruime en lichte woning met zicht op de omliggende natuur en voldoende privacy. 

 

De villa is zowel binnen als buiten uitgevoerd in schoonbeton, een niet veel voorkomende bouwwijze in Nederland. Vanaf de straat begeleidt een betonnen loper de route langs een gesloten gevel naar de voordeur. Aan de achterzijde opent de woning zich naar het landschap met grote panoramapuien. Door de slaapvertrekken, badkamers en het kantoor half verdiept te bouwen is de woning bescheiden aanwezig in het landschap. Tegelijkertijd wordt op deze manier de beleving van de omliggende natuur vanaf beide niveaus verbijzonderd. Vanuit de slaap- en badkamers is de kijkhoogte gelijk aan het maaiveld terwijl er vanaf de woonverdieping ruim zicht is op de omliggende bossen en heide. Het rauwe beton geeft het woonhuis een pure uitstraling dat in mooi contrast staat met de verfijnde en strakke detaillering van de kozijnen, louvres en het interieur.

Het is een huis geworden dat klopt; de visie, vasthoudendheid en het oog voor detaillering van Bedaux de Brouwer en de eigenwijsheid bij ons als opdrachtgever was een goede combinatie.

Bewoners woonhuis Zeist
Projectgegevens
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
Peter Keijsers, 2016
Programma
Nieuwbouw woonhuis
Interieur
Francine Broos interieurarchitecten
Fotografie
Michel Kievits