contactdown

Woonhuis Eindhoven

De kavel is ontsloten door middel van twee toegangen. Aan de achterzijde bevindt zich de privé-ontsluiting voor auto’s en aan de voorzijde, via een woonpad, de toegang voor bezoekers. Aan de voorzijde vormen vijver en vlonder een natuurlijke barrière tussen de straat en de tuin. In contrast tot de gesloten sfeer van de entreeroute over het woonpad, langs lamellen en een blinde gevel, bevindt zich achter de brede stalen deur een open panorama. De tuin is als een extra kamer aan de woning. De open trap met langgerekt trapgat verbindt het wonen met een brede gang en de dakpatio op de verdieping. Deze dakpatio vormt een intieme buitenruimte aan de gang en tussen de twee kinderslaapkamers. De vertrekken aan de voor- en achterzijde kijken via diep terugliggende ramen, als door een staand vizier, naar de bosrand.

nominatie Architectuurprijs BNA kring Midden-Brabant 2012

nominatie Dirk Roosenburgprijs 2011

Projectgegevens
Opdrachtgever
particulier
Ontwerp
Peter Keijsers, 2009
Fotografie
Luuk Kramer