contactdown

Kantoor Tilburg

Het advocatenkantoor is gesitueerd in een groenstrook langs de Prof. Cobbenhagenlaan, een uitloper van de universiteitscampus. Het kantoor maakt als vrijstaand object onderdeel uit van dit campuslandschap. Om de parkachtige setting van dit advocatenkantoor te bestendigen is het gebouw als een grote villa ontworpen en in de tuin geplaatst. Het parkeerterrein is uit het zicht, achter het gebouw aangelegd.

 

De demonstratieve geslotenheid van de voorgevel en achtergevel, zet zich voort in de zijgevels die weliswaar grote ramen hebben, maar die het volume niet aantasten en er door de dikke kozijnen op lijken te liggen. Het aantal zichtbare details en aansluitingen is tot een minimum teruggebracht en wat nog zichtbaar is, is zo eenvoudig mogelijk van vorm. Daarmee wordt de reductieve eenvoud, die dit gebouw toch al heeft, versterkt. In het gesloten volume ligt een ruim en licht interieur verscholen, geordend rond een hoge lichthal.

nominatie Architectuurprijs Midden-Brabant 2002

Projectgegevens
Opdrachtgever
Advocatenkantoor De Voort Advocaten en Mediators
Ontwerp
2000
Fotografie
Kim Zwarts