contactdown

Olympia Tilburg

Het vernieuwde Olympia Building, het sportcomplex van de Universiteit van Tilburg (UvT), omvat de nieuwbouw van het middensegment en de renovatie van de sportzalen. Olympia Building is begin jaren zestig ontworpen door Jos. Bedaux. Het oorspronkelijke sportcomplex was bestemd voor een paar honderd studenten. Nu maken circa 7.000 studenten gebruik van het sportcomplex. Door de nieuwe ingrepen voldoet het complex weer aan de huidige sporteisen van het NOC-NSF. Het nieuwbouwdeel bestaat uit een entree, café, kleedruimten, vier kleine sportzalen, kantoren, twee squashbanen en een sauna. Een deel van dit programma is op de verdieping gesitueerd.

 

Bijzondere aandacht is gegeven aan een heldere logistiek. Brede gangen geven ruimte aan grote aantallen studenten, dit komt vooral tot uiting bij de topdrukte tijdens examendagen. De lange roostergevels verbinden de losse bouwdelen tot één samenhangend geheel en begeleiden de gebruikers naar de nieuwe herkenbare entree.

Projectgegevens
Opdrachtgever
Universiteit van Tilburg
Ontwerp
Peter Keijsers, 2012
Fotografie
Michel Kievits