contactdown

Botenloods Eindhoven

Aan een zwaaikom in het Eindhovens Kanaal ligt aan de rand van een langgerekt industriegebied het clubgebouw van de studentenroeivereniging: een houten doos die aan twee zijden wordt afgeschermd door een muur van brokken natuursteen. Het gebouw bevat een botenopslag met werkplaats, kleedkamers en een sociƫteitsruimte. Voor het clubhuis drijft een steiger waar boten te water kunnen worden gelaten. De houten doos is aan twee kanten voorzien van grote dubbele deuren, die het afgelegen (en dus inbraakgevoelige) gebouw volledig kunnen afsluiten. Als deze deuren openstaan, stroomt het licht het clubgebouw binnen. Met de gevels van hout en lichte natuursteen is het een opmerkelijk lichtvoetig gebouw geworden, dat meer weg heeft van een paviljoen dan van een loods.

Topprestatieproject 2002-04 BNA Regio Zuid

Projectgegevens
Opdrachtgever
Technische Universiteit Eindhoven
Ontwerp
2004
Fotografie
Kim Zwarts