contactdown

Grauwaart Utrecht

Grauwaart is een appartementencomplex gelegen in Leidsche Rijn, Utrecht. Het bouwblok wordt omzoomd door brede lanen en een park. Door de locatie loopt een fietsstraat die het blok opdeelt in twee karakteristieke delen met wisselende hoeken. Verschillende bebouwingshoogtes reageren op de aanliggende stedelijke ruimte.

Wij nemen andere architectenbureaus mee naar plan Grauwaart omdat het zo’n goed voorbeeld is qua architectuur met daarbij een hoogwaardig kwalitatief materiaalgebruik, mede tot stand gekomen door een goede samenwerking in bouwteamverband met alle betrokken disciplines.

Erik Broers, Mitros

De woningen op de begane grond hebben een voordeur aan het maaiveld. Hierdoor krijgen de gebouwen een sterke relatie met de straat. De bloembakken en de privé-stoepen met dwarshekjes zorgen voor een subtiele overgang van de privacy in de woningen naar de openbaarheid van de straat.

 

De gevels worden gekenmerkt door uitkragende balkons en diep uitgesneden staande ramen, die voor een massieve uitstraling zorgen. De statige entrees onderscheiden zich met hun dubbele hoogte. Door het ingetogen kleurenpalet ontstaat een abstract en sereen geheel.

Projectgegevens
Opdrachtgever
Mitros Projectontwikkeling
Ontwerp
Peter Keijsers, 2011
Fotografie
Luuk Kramer