contactdown

Amadeus Den Haag

Op een A-locatie  in het centrum van Den Haag, op het kruispunt van de grootschalige (winkel)objecten aan de Grote Marktstraat - Kalvermarkt, en de chique, meer kleinschalige wereld van het Spui, is een nieuw woon- en winkelcomplex opgeleverd.

 

Het totale plan bestaat onder andere uit een 8.000 m2 grote Primark flagshipstore. Daarboven zijn verdeeld over elf verdiepingen 36 koop- en 40 huurappartementen gesitueerd rond een groene daktuin. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage.

 

De architectuur van het hoekgebouw met toren bestaat voornamelijk uit glas voorzien van een natuurstenen ‘weefstructuur’; een raster van horizontale en verticale stenen banden. De toepassing van dit vele glas biedt de bewoners de mogelijkheid om vanuit hun woning optimaal van de stedelijke context te kunnen genieten. Door toevoeging van de verticale stenen banden, tussen de grote ramen, krijgt het gebouw, overhoeks gezien, een robuust en monumentaal karakter dat aansluit bij de residentiĆ«le omgeving.

Om trots op te zijn! Wonen, werken, retail en leisure komen samen in deze binnenstedelijke herontwikkeling.

Walther van Leeuwe, Vastgoedontwikkelaar Provast

gewonnen internationale prijsvraag

Projectgegevens
Opdrachtgever
Provast & ASR Vastgoed Ontwikkeling
Ontwerp
2010
Programma
Woon- en winkelcomplex, parkeergarage
Fotografie
Bart van Hoek (beeld 1), Michel Kievits (beeld 2-8)