contactdown

Woonhuis Outside In

Deze royale villa is gemaakt voor een gezin van vier, waardoor alle verschillende ruimtes op één niveau met elkaar konden worden verbonden. Een duurzame en ruime woning die de grenzen tussen binnen- en buitenruimte vervaagt. In het midden van het woongedeelte is een weelderige groene patio geplaatst en kamerhoge schuifdeuren geven vrij uitzicht op de omliggende tuin of het zwembad. Alle kasten, keukens en meubels zijn op maat ontworpen en op maat gemaakt volgens de architectonische lay-out. Alles om de architectuur en het interieurontwerp in volledige synergie te brengen.
Met een bescheiden ontwerpbenadering ontwierpen Bedaux de Brouwer & i29 een villa die van luxe kwaliteit is, zonder pretentieus te zijn. De grootste kwaliteit van dit huis is het uniforme interieur- en architectuurontwerp tot in de kleinste details. Door het hele huis worden grote houten oppervlakken gebruikt om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Kasten, kleerkasten, wanden, schuifdeuren, bedden zijn gemaakt in één en hetzelfde materiaal voor eenheid en verbinding.
De bescheiden maar gedurfde ontwerpbenadering loopt door in de volledig zwarte bakstenen gevels die de natuurlijke omgeving verbergen en laten zien. Grote geïntegreerde plantenbakken tonen weelderig groen direct aan de voorzijde van het gebouw. De woning is gebouwd voor effectief gebruik van energie, met een aardwarmteopslag, een warmtepomp en zonnecollectoren op het dak. Het doel was om de binnenkant met de buitenkant te verbinden in een harmonieuze oplossing.
Voorgevel
Voorgevel
Detail zijgevel
Patio
Keuken
Projectgegevens
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
2020
Fotografie
Ewout Huibers
Samenwerking
i29 (interieur), MTD Landschapsarchitecten (tuin)