contactdown

Kamer van Koophandel Breda

Gelegen aan de Willem van Oranjelaan wordt een appartementengebouw gerealiseerd bestaande uit drie bouwlagen met elk zes appartementen. Een penthouse in een teruggelegen bouwlaag op de derde verdieping vormt de natuurlijke beeindiging van het volume. Het optillen van de begane grond ten opzichte van het maaiveld geeft privacy aan de bewoners en biedt de mogelijkheid om het parkeren half verdiept op te lossen. De toegang van deze parkeergarage, die volledig aan het zicht van de passant is ontrokken ligt aan de mozartlaan.

Alle appartementen worden ontsloten door twee portieken die zich in de gevel laten aftekenen door middel van twee hoge entreehallen. Deze met hoogwaardige materialen afgewerkte toegangen vormen het visitekaartje van het gebouw. De buitenruimtes van de appartementen zijn met veel zorg vormgegeven en gepositioneerd. Volledig inpandige balkons en zorgvuldig gekaderde zichten waarborgen de privacy van zowel de appartementen als de omliggende percelen. 

Het uit natuursteen opgetrokken appartementengebouw manifesteert zich als een sculptuur binnen de groene context van Ruitersbosch. Pas in de tweede lijn, teruggelegen ten opzichte van de natuurstenen gevel bevinden zich de balkons en appartementen. Deze tweede gevel is een spel van glazen puien (daglicht en uitzicht) en dichte wanden (privacy en geborgenheid). De verschillende balkons worden beeindigd met hekwerken in lijn van het natuursteen. Het overhoeks doorzetten van gevelopeningen en hekwerken versterkt de alzijdigheid van het gebouw. Het dak van de bovenste laag wordt voorzien van sedum, zonnepanelen en warmtepompen voor duurzame energie. 
Zicht vanaf de Willem van Oranjelaan
Projectgegevens
Opdrachtgever
Nieuw Tij projectontwikkeling B.V.
Ontwerp
2018
Status
In uitvoering
Visualisatie
Nanopixel