contactdown

Singer Laren, Nardincvleugel

Het ontwerp voor de Nardincvleugel betreft de toevoeging van een tweetal nieuwe expositiezalen en een orangerie. Daarnaast worden de bestaande tuinzalen aangepast om een logische aansluiting te maken tussen de nieuwe vleugel en het bestaande museum. Langs deze tuinzalen en de Nardincvleugel wordt met een galerij een nieuwe secundaire route ge├»ntroduceerd, in het verlengde van de bestaande Van den Brink galerij. Deze nieuwe galerij bevindt zich aan de zijde van de tuin, die onlangs naar een ontwerp van Piet Oudolf opnieuw is ingericht. Qua architectuur en materialisering wordt continu├»teit gezocht met de bestaande villa ‘De Wilde Zwanen’ en het oude museumdeel. De galerij en de orangerie krijgen een zadeldak van rode leipannen, net als het bestaande museum.  De orangerie is het eindpunt van de nieuwe museale route en geeft met een grote glazen gevel richting tuin een majestueuze terugblik op de villa en het nieuwe theater.
Impressie exterieur van de Nardincvleugel. © Bedaux de Brouwer Architecten (Visualisatie: 3D Studio Prins)
Impressie interieur van de Nardincvleugel. © Bedaux de Brouwer Architecten
Projectgegevens
Opdrachtgever
Singer Laren
Visualisatie
3D Studio Prins