9-10-2017

Nominatie Vogelensangh voor de Fritz-Höger-Preis 2017 für Backstein-Architektur

contactdown

Ontvangstpaviljoen Vogelensangh is genomineerd voor de Fritz-Höger-Preis 2017 für Backstein-Architektur in de categorie Büro- und Gewerbebauten.

 


Team Heijmans, Diederendirrix, HilberinkBosch, Bedaux de Brouwer Architecten wint tender Leidsche Rijn

5-6-2017

Voor de gemeente Utrecht ontwikkelt en realiseert Heijmans 125 woningen naast het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Het project heeft een totale omvang van ruim € 40 miljoen. Heijmans kreeg de opdracht gegund op basis van de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid van het plan. Het gaat om stadswoningen en appartementen in een (semi-)gesloten bouwblok. De bouw start medio 2018 na de ontwikkelfase, de oplevering wordt circa twee jaar later verwacht.

 

Duurzaamheid in stedelijke allure

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het te ontwikkelen plan draagt hier door de kwaliteit van woningen en stedelijke allure aan bij. Het project is daarnaast zeer duurzaam (door een combinatie van maatregelen, waaronder PV-cellen op dak en gevel) met een Energie Prestatie Coëfficiënt van -0,3. Het project wordt ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen, senioren tot young urban professionals.

 

De woningen worden tegen het in aanbouw zijnde kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum gerealiseerd. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied, waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt en waarbij het groen van de openbare stadstuin aansluit op de private binnentuinen van het project, en andersom.

 

Het karakteristieke ontwerp met oplopende terrassen die twee binnentuinen omarmen, is tot stand gekomen met een ontwerpteam onder leiding van Diederendirrix, samen met Bedaux de Brouwer architecten en HilberinkBosch architecten. Landscape Interventions (LINT) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuinen. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.


Eetbar de Wagon Tilburg

4-7-2017

Eetbar de Wagon is geopend in de Spoorzone. Het brutale broertje van restaurant De Houtloods, dat ontworpen is door Bedaux de Brouwer Architecten, bevindt zich in een rijtuig uit 1930 tegenover het station in Tilburg. Het rijtuig is voorzien van een moderne bar, een open keuken en terras.

Bedaux de Brouwer Architecten heeft het ontwerpteam begeleid met de architectonische uitwerking van onder andere de buitenruimte, entree en interieur.  www.eetbardewagon.com

 

Opdrachtgever: Stichting De Houtloods


Gasthuyspoort wint StiB Award 2017

1-6-2017

Gasthuyspoort in Breda heeft de StiB Award 2017 gewonnen. StiB staat voor Steden in Beweging. Het is een prijs voor de 'meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp'. De verkiezing is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het vakblad Vastgoedmarkt. 

De transformatie van het voormalige stadskantoor naar woningen en commerciële ruimten tot Gasthuyspoort in Breda (Maas-Jacobs Vastgoed) is door de vakjury en het publiek van de Steden in Beweging (StiB) Award 2017 tot winnaar gekozen. De winnaar werd bekendgemaakt op de laatste dag van Provada 2017.

 

Bekijk project


Opening Schouw Informatisering

31-5-2017

De nieuwbouw van Schouw Informatisering in Etten-Leur is eind mei feestelijk geopend. Als poortwachters markeren het kantoorpand van Schouw Informatisering en het Tweelingkantoor, beide ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten, de zuidoostelijke entree van Etten-Leur. 

 

De empathische gedachte van deze geïnspireerde opdrachtgever ging verder dan het bouwen van een kantoor dat slechts bestaat uit een bouwvolume om werknemers te huisvesten. Zijn bevlogen wens was om een gebouw neer te zetten waarin gasten welkom zijn en een aangenaam, motiverend werkklimaat heerst. 

 

Het kantoor is opgezet als ranke, overbemeten villa met wijds zicht door verdiepingshoge ramen met lichte werkplekken, gematerialiseerd met een voor veroudering ongevoelige antracietkleurige baksteen. De toegang van het gebouw wordt gemarkeerd door een overdekte entree, waaronder wordt geparkeerd en de imposante lobby bereikbaar is. Een vide creëert een visuele verbinding met de tweede bouwlaag. Op deze etage bevindt zich onder andere het restaurant en een terras waar medewerkers en gasten van Schouw Informatisering op armlengte afstand van het bladerdek van een monumentale eik kunnen lunchen, vergaderen en borrelen. Op een tweede terras aan de noordzijde van het gebouw kan op warme zomerdagen de zon worden vermeden. 

 

Bekijk project